Fericiti cei saraci cu duhul…

284454_460418723998606_824035330_n

“Mai adanc in mine decat mine insumi este gandul. Este gandul sclavului devenit stapan pentru ca a luat asupra sa constiinta de sine. Exista o betie a senzatiei, atunci cand constiinta se trezeste intaia oara la viata. Exista o betie a constiintei de sine cand te simti un eu purtat pe creasta vietii si indreptatit parca sa ceri cu dorinta ta oarba inca, orice pentru tine. Exista in sfarsit o betie a ratiunii, cand constiinta isi da seama ca ea, ‘constiinta singulara este in sine esenta absoluta’”

M-am trezit intr-o zi cutreierand prin meandrele existentei mele prozaice si am gasit o usa…am deschis-o…era usa constiintei mele. In fata mea era o oglinda uriasa, una care nu distorsiona realitatea, m-am privit si m-am vazut in toata desertaciunea. Cine sunt eu? Eu sunt…eu sunt eu… Atunci am intrebat-O…Daca eu nu stiu cine sunt…cum stiu ceilalti?

Eram mult prea obisnuita sa ma identific cu toti si cu nimeni, mai putin cu MINE. Si dintr-o data mi-am dorit sa umplu vidul, sa imi intorc privirea de la tot ce ma inconjura si sa descopar cine sunt eu… Asa incepe povestea MEA…cu drumul de la intunericul existentei la lumina trairii, un drum lung al carui parcurs lasa rani. Este durerea descoperirii uratului din mine si lupta continua dintre fericirea necunoasterii existentiale si chinul cunoasterii fiintei, al impacarii si acceptarii.

Sunt acum un calator in cautarea identitatii, imi lipseste insa rabdarea…ma tem de trecutul care nu trece dar si de viitor cu asteptarea lui plina de angoase. Mi-e teama de ceea ce gandesc si mi-e teama mai ales de ceea ce simt dar continui sa fiu actor si nu doar un simplu spectator al rolului vietii mele.

Ah, si-am uitat sa va spun…oricum nu exista cale de intoarcere…

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s