In noiembrie se planteaza trandafirii

E Brumar…toamnă tarzie. In noiembrie se planteaza trandafirii…
Primul lucru este acela de a alege o parte insorita a gradinii. Unii trandafiri, cum sunt cei cataratori pot fii plantati oriunde dar cel mai mult le place sa fie combinati cu alte tipuri de trandafiri care sa nu ii sufoce. Daca doriti sa plantati un trandafir nou in locul unei tufe vechi de trandafiri este important sa scoateti o buna parte de pamant si sa il inlocuiti cu pamant nou, deoarece trandafirii noi nu se dezvolta bine in solul trandafirilor schimbati.
Ati plantat vreodata trandafiri? I-ati vazut vreodata crescand? Trandafirii sunt asemeni oamenilor. Cresc incet, incet, fac boboci si apoi infloresc si devin mai puternici. Si mai au ceva in comun…spinii. Ati vazut trandafiri fara spini? Da, dar sunt atat de rari.
Unora le ia mai mult timp sa creasca si sa infloreasca, si asta de cele mai multe ori datorita faptului ca sunt privati de apa si de lumina dar reusesc intr-un final si stiti de ce? Pentru ca sunt niste plante puternice. Si nu exista doi trandafiri la fel, ei sunt intr-o varietate de sortimente, forme si culori: exista trandafiri nobili care par aristocratici, trandafirii romantici căţărători, plantele impozante care cresc in tufe sau trandafirii pitici, ce îşi găsesc loc până şi pe cele mai mici petice de pământ.
Ce credeti, e greu sa plantezi trandafiri?

…People are like roses.
However beautiful they may look, they also have thorns that hurt.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s