In pasi de dans

Etajul 4, o cladire veche de pe B-dul Pache Protopopescu. Din sala aflata la capatul scarilor se aud niste acorduri. Aici trebuie sa fie…Usa se deschide si cineva ma pofteste inauntru:
– Haideti va rog! Cu curaj!
Adevarul este ca am nevoie de ceva curaj…si…ca orice lucru facut pentru prima data…e greu. Intru. Doua cupluri asteapta ca ora sa inceapa. Unul dintre cupluri, mai matur, incearca sa faca conversatie cu un tip ce pare a fi unul dintre instructori. Ei…veseli, nerabdatori, parca s-ar fi cunoscut ieri (nu m-ar mira…). Celalalt cuplu, mai retras, el e un pic mai in varsta decat ea. Ea, tinerica, isi schimba ghetele cu niste pantofi de dans. Pare ca l-a “carat” pana acolo. Imi dau jos haina si ma gandesc in timpul asta ca e cam frig in sala, oare mainile de la asta imi sunt reci? Intre timp mai apar…un tip cu accent strain, dar nu strain de ceea ce urmeaza, patru tipe singure si inca un tip mai plinut.
Incepe ora, instructorul pune piesa mea preferata. El vorbeste, povesteste dar gandul meu zboara aiurea. Privesc in jurul meu, oameni cu un scop comun, sa invete sa danseze, dar cu motivatii diferite: sa scape de singuratate, ca sa fie cu ea, sa se simta bine, sa intalneasca oameni noi, sa faca o cucerire… pentru ca a vrut dintotdeauna…
Acelasi ritm, se schimba partenerii, unii conduc, altii se lasa condusi (nimic nou). As vrea sa preiau conducerea, ma simt aiurea sa fiu un “follower” insa, din pacate, ca si in viata, regula este ca barbatul conduce. Nu-mi ramane decat sa ma adaptez. Ciudat este ca imi pun toata increderea in bratele unui strain. Si stiti ce este cel mai ciudat…cum te simti dansand cu un necunoscut, atingerea, invadarea spatiului personal… Inchid ochii si ma visez pe strazile din Buenos Aires-ul anilor 1920. Deschid ochii, e deja 8:15…lectia s-a terminat.

Si asa a inceput aventura mea argentiniana… cu tango-ul!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s