In asteptarea Toamnei

Zilele lungi de vara sunt departe. La geamul meu din dormitor aud Vara si Toamna certandu-se pe cateva ore si grade. Toamna ii inlocuieste hainele din dulap incercand sa o dea afara. Macar pentru un an… acum e timpul ei. Ploaia si Vantul asteapta cu nerabdare sa se joace pe-afara nestingheriti. Si in fiecare an e la fel…ma intreb care imi place mai mult si mereu uit ca de fiecare data castiga Toamna. Privesc pe geam, Vara si-a lasat bicicleta la coltul strazii. Sper sa se urce pe ea si sa plece, m-am saturat de monotonia ei. Insa, de fiecare data cand pleaca ma incearca un sentiment de furie pentru ca Vara face ce stie ea mai bine, ia zilele si pleaca cu ele. Dupa niciun anotimp nu este atat de pregnanta senzatia timpului pierdut.

Vreau sa stau la taifas cu Toamna, sa o invit la un ceai si o placinta de mere. Sa-i spun ce dorm mi-a fost de ea si de toanele ei. Sa-i ascult legendele…Legendele Toamnei.

Te astept Toamna, ti-am asternut covor de mere…

Delicious autumn! My very soul is wedded to it, and if I were a bird I would fly about the earth seeking the successive autumns. 

George Eliot