O carte uitata pe raft

Viata e precum o biblioteca iar oamenii sunt cartile. Stam pe rafturile anilor si asteptam. Asteptam sa vina cineva, sa ne stearga de praf si sa ne citeasca. Si cineva vine si ne descopera si ne citeste din scoarta in scoarta. Cele mai norocoase nu stau prea mult pe un raft, sunt tot timpul in miscare. Ati observat ca cele mai valoroase carti dispar din biblioteca? Probabil ele si isi gasesc locul pe raftul din biblioteca cuiva care le “fura”.
Si in permanenta vin carti noi, si in permanenta carti vechi sunt inlocuite. Mai vezi carti “carpite” cu cate un colt rupt si cu copertile lipite cu banda adeziva. Si sunt unele carti, “sufletele ranite”, care au copertile intacte insa paginile sunt atat de distruse si colturile atat de indoite incat nu mai pot fi reparate.
Si vor sau nu toate cartile sunt “etichetate”: in sectiunea SF stau visatorii, in sectiunea Istorie sunt cei care se regasesc in epoci de mult apuse, la Arta sufletele boeme, romanticii si cei vesnic indragostiti sunt in sectiunea carti de Dragoste iar Memoriile ii reuneste pe cei nostalgici…Se intampla sa nu avem rabdare sa citim o carte si atunci o luam in graba si o indesam printre alte carti intr-o sectiune gresita.
La unele carti se ajunge insa, mai greu…dar merita, pui scara, urci si ajungi. Mai sunt cartile foarte bune, care nu isi dezvaluie toate secretele dintr-odata si pe care le citesti si recitesti o viata intreaga…si carti care sunt uitate pe un raft…
Tu ce carte esti?

 

“If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all.”

Oscar Wilde

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s