Pentru un timp

 

“For a while” is a phrase whose length can’t be measured. At least by the person who’s waiting.”

Haruki Murakami

 

Asteptam tot timpul ceva, sau pe cineva. Un telefon, o scrisoare, un zambet, sa vina toamna, o mare iubire, intoarcerea cuiva… Asteptam pana luni sa incepem o dieta, ne verificam emailul sa vedem daca am primit ceva interesant iar uneori asteptam doar sa treaca timpul mai repede…

Si cu toata aceasta asteptare, iata-ne aici. Viata trece, zi de zi, si noi toti suntem in asteptare. Suntem in asteptarea acelui timp, a acelei persoana, a acelui eveniment care va determina ca viata noastra sa inceapa in cele din urma… sau cel putin asa speram.

Unii dintre noi nu mai asteptam nimic. Dar oare ne mai asteptand nu incetam sa mai traim? Nu ne condamnam singuri la moarte? Care este rostul unei vieti de la care nu mai astepti nimic? Sau poate dimpotriva, faptul ca nu mai astepti nimic face sa pretuiesti tot ceea ce primesti si sa nu mai fi dezamagit?

Uneori, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa astepti.  Noi toti trebuie sa incetam doar sa asteptam si sa incepem de undeva. E bine sa incepi sa scrii un roman fara a avea un final în minte. Trebuie doar sa incepem sa scriem acel roman. Ar putea fi de la inceput. Ar putea fi de la mijloc. Dar cu siguranta ar trebui sa fie ACUM.

Traiti intre asteptari! Este tot viata voastra, poate cea mai mare parte din ea!

 

Time waits for nothing and no one. Don’t wait to live. Don’t wait to love. A simple risk sometimes turns to reward.